Future Energy

Wat is Future Energy?

Als we nu niet werken aan onze toekomst, dan komt die toekomst er nooit. Of anderen vinden die toekomst uit. En wij blijven achter. Willen we dat?

Nederland is na de 17e eeuw ingehaald door Engeland en de industriële revolutie met stoom en staal heeft grotendeels daar plaatsgevonden.

Dat gaat niet nog een keer gebeuren. Nederland werkt hard aan windenergie op zee en zo kunnen wij het Dubai aan de Noordzee worden. Maar dat kan alleen als we die energie, als we tijdelijk teveel hebben, langdurig en duurzaam opslaan voor later gebruik.

Maar misschien moeten we ons gasnetwerk toch niet afschrijven. In de beginjaren liep er namelijk geen Gronings aardgas door onze gasleiding. We maakten ons gas toen zelf van waterstof en koolmonoxide.

Dat kan nu anders

Wij zijn nu in staat om duurzaam opgewekte energie op te slaan. Dat kan in kleine hoeveelheden en voor kortere duur in batterijen, zoals voor mobiele verlichting, mobiele bewakingscamera’s en bijvoorbeeld boten. Maar voor grotere hoeveelheden, voor langere tijd en als de energie over langere afstanden moet worden vervoerd, is waterstof vaak een betere oplossing.

Met wie 

Wij geloven in dingen die echt werken en echt waarde hebben, zowel voor de mens als voor materie. DeoBoat ziet kansen in Onderwijs, Duurzame Innovatie en Ondernemerschap en vooral in de combinatie van die drie domeinen. DeoDrive is founding partner van het H2 Energy Lab van het Automotive Centre of Expertise (Hogeschool Rotterdam).

“Duurzaamheid is morgen doen wat je vandaag doet, zonder dat jij of je kinderen er overmorgen last van hebben.”©

Scheepvaart en Watersport

Vrijwel iedere boot heeft elektriciteit aan boord. DeoBoat levert een geavanceerd pakket aan hoogwaardige onderdelen om die elektrische installaties te verbeteren, betrouwbaarder en veiliger te maken. Wij zorgen voor zonnepanelen, batterij en brandstofcel op waterstof, die de batterij kan bijladen tijdens de reis.

Ook maken wij 100% elektrische aandrijving mogelijk, zelfs voor boten waar nu nog helemaal geen elektriciteit aan boord is. Daarbij kan je denken aan rubberboten en RIB’s.

Zo wordt de scheepvaart en de watersport pas echt zoals het moet: stil, geen uitstoot en geen trillingen.

Daarom zetten DeoDrive, DeoBoat en DeoDesk zich al sinds 2011 in om de wereld te verbeteren. Ambitieus? Ja! Maar zonder dromen geen doelen en zonder doelen geen toekomst! We moeten aan de slag. Samen. Doet uw boot mee?